La trobada de Platea al Diari de Girona

El passat dijous dia 29 de març s’ha celebrat la trobada mensual de Girona NEXT® altre cop amb un gran èxit de convocatòria, amb prop d’un centenar de persones assistents. En aquest cas ha tingut un caràcter fundacional perquè s’ha presentat l’Associació Girona NEXT®, que serà l’estructura formal que recolzarà el moviment. 

L’acte es va celebrar a l’auditori Manel Xifra de l’edifici Narcís Monturiol del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona, que és precisament el lloc on té la seu social l’Associació. 

L’Anna Albar, directora del Parc va donar la benvinguda als assistents i va explicar els objectius del Parc ara que comença una nova etapa, després del procés concursal pel qual va passar l’anterior Parc científic i tecnològic. 

A continuació un nombrós grup de socis fundadors van anar sortint a explicar quina va ser la motivació de la gènesi del moviment, tota la feina que s’ha fet fins ara i quins són els objectius i motivacions pel futur, que en tots els casos passen per ajudar a vertebrar, connectar i impulsar l’ecosistema de startups i d’empreses emergents de les comarques gironines, fent especial èmfasi en el fet de crear comunitat ajudant als emprenedors i a tots els agents de l’ecosistema, de forma desinteressada però no altruista, perquè els èxits de cadascú seran els èxits de la comunitat i de l’ecosistema. 

La part central de l’acte, va tenir un protagonista, en David Casellas, que va ser un dels co-fundadors de Red Points i que ha estat CEO i co-fundador de Pridatect, empresa que actualment està integrada a Borneo.

En David va narrar les circumstàncies vitals i personals que el van portar a emprendre i quina ha estat la seva experiència fins ara. L’entorn, un cert clima de confidencialitat i l’interès de tots els assistents van permetre gaudir d’intensos moments de connexió amb el ponent. 

A la part final de l’acte es va presentar la imatge renovada del logo de Girona NEXT® i la nova plana web, que encara està en construcció, just abans de la invitació a tots els seguidors del moviment perquè s’incorporessin com a socis a l’Associació per garantir que el moviment tingui un bon recolzament formal.

Per acabar la trobada, birres i networking !.